• #
 • #

Nyitó oldal

HUNGAROMED Egészségügyi és Orvostechnológiai Kiállítás
 

A 2018. október 11–13. között megrendezett kiállításon 2.300 négyzetméteren csaknem 100 kiállító – köztük a legnagyobb orvostechnikai, valamint gyógyászati segédeszköz gyártó-és forgalmazó cégek, magán egészségügyi szolgáltatók, egészségbiztosítók, szakmai szervezetek – mutatták be termékeiket, szolgáltatásaikat. Az eseményen részt vett a szakma élvonala. A kiállításon és a hozzá kapcsolódó szakmai konferenciákon, továbbképzéseken, előadásokon keresztül megismerhetők voltak a legújabb technológiai eredmények, a legfrissebb elemzések.

Az  első HUNGAROMED Egészségügyi és Orvos technológiai kiállításon és konferencián jelen voltak a magyar egészségügy meghatározó szereplői: orvosok, intézményvezetők, cégek és az egészségügy szinte összes területének képviselői. A rendezvény három konferencia termében és fórum színpadán a szakmai partnerek teltházas továbbképzéseket, kerekasztal beszélgetéseket és szakmai előadásokat tartottak.

SZAKMAI KONFERENCIA PROGRAMOK 2018-BAN

Október 11: Nemzetközi Orvostechnikai Konferencia a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter szervezésében

 • Fő témája a Magyarországon 100 éve ipari termelést folytató, 2018-ban centenáriumát ünneplő, jelentős hazai innovációs potenciállal bíró orvostechnológiai ipar fejlesztése érdekében hozott Kormány határozatából adódó célok és feladatok ismertetése, megbeszélése volt.

Október 11: A Gyógyszerészek szerepe a népegészségügyi mozgosításban - A Magyar Gyógyszerészi Kamara szakmai napja

 • Kiemelt téma volt: a Semmelweis Egyetem Gyógyszerügyi Szervezési Intézet, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a Hungaropharma, a Nemzeti Betegfórum és betegszervezetek szakmai fóruma a gyógyszerhasználattal összefüggő beteg-együttműködés (adherencia) fejlesztéséért.

Október 12.: 40. Medicina Konferencia az ipar meghatározó döntéshozóinak részvételével.

 • A Konferencián nyitó előadást tartott és kerekasztal beszélgetésen vett részt az egészségügy meghatározó szereplőivel Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere. A konferencián neves előadók részvételével többek között szó volt az új Nemzeti Népegészségügyi Programról, a katasztrófa medicináról, a gyógyító intézmények finanszírozásáról és az ágazati innovatív gyógyszer- és orvos technológiákról. A konferenciát követően mutatták be a hatodik alkalommal megjelenő Medicina évkönyvet és adták át a hozzá kapcsolódó kiválósági díjakat.

Október 12: Tudományos Fórum a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szervezésében

KREDITMARATON - AKKREDITÁLT KREDITPONTOS SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉSEK TÖBB TÉMATERÜLETEN

 • 2018. október 11.
  • NEVES Fórum - Tanuló szervezetek - avagy hogyan tehetjük biztonságosabbá a betegellátást
  • A fizioterápia aktualitásai
 • 2018.október 13.
  • Digitális egészségügyi és Big Data lehetőségek a modern medicinában

BRAINMARATHON 4 HEALTH

Izgalmas és kreatív verseny zajlott  fiatal orvostanhallgatók és frissdiplomások számára. A BrainMarathon 4 Health csapatai arra kerestek innovatív megoldásokat, hogy hogyan lehet a legelmaradottabb régiók lakosságát egészségesebbé tenni új, innovatív digitális technológiák segítségével. Az itt született ötleteket Európa legnagyobb orvostechnológiai kiállításán pitch-elik a szakértő zsűrinek és közönségnek.